Vulkanske viner fra Soave.

Tenuta Sant’Antonio er et familiedrevet vinhus i Valpolicella i Italia, 3 av vinene deres produseres i et vulkansk område i Soave. Vinhuset (og de andre vinene deres) kan du lese mer om i romjulen på VinArena.no!

Soave

Colognola ai Colli er en kommune i Verona-provinsen i den italienske regionen Veneto, som ligger ca. 90 kilometer vest for Venezia og ca. 15 kilometer øst for Verona. Soave fikk DOC-betegnelsen i 1968.
Vinene fra Soave DOC er laget av minst 70 % av Garganega-druen, med et tillegg på opptil 30 % av Trebbiano di Soave eller Chardonnay.
Det er også tillatt med 5 % ikke-aromatiske hvite druer fra området, som kan utgjøre en del av de 30 %.

Soave DOC Monte di Colognola 2023 er produsert på Garganega og Trebbiano, 12.5% alkohol. Eple, sitrus, mineraler og urter, noe stein på nesen. Den er fruktig og rund med en lett fedme og god syre, tørr, lang og fyldig. Fruktig og fin stil, lettdrikkelig. 87p

Soave DOC Vigna Monte Ceriani 2022, 100% Garganega og en enkeltvinmarksvin. 13% alkohol. Syrefrisk og mineralsk nese, eple, gule frukter, sitrus, pære og krydder. På smak er den fruktig, god syre, mineralsk med et fint flintpreg, røykfylt utgang. En strukturert og tydelig vulkansk vin, smakfull og god. 88p

En hektar med historie på Monte Ceriani, en liten vinmark som produserer en vin du aldri vil glemme.

Soave DOC Vecchie Vigne, 100% Garganega og en CRU. 13% alkohol. Lagret 6 måneder på franske fat. Mineralsk og innbydende nese, eple, sitrus, lett kompleks. Den er fruktig med god syre, fyldig, lang og mineralsk utgang med røyktoner. Godt balansert og god vin, flere lag. 89p

Leave a comment